Δελτίο Τύπου,17 Μαϊου 2011

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ Κ.Υ.ΙΚΑΡΙΑΣ

Από 16/5/2011 που άρχισε η κατάληψη του Γηροκομείου, για να μη φύγει κανένας ηλικιωμένος, συμμετέχουν πολλοί συνδημότες μας. Εργαζόμενοι και μέλη Σωματείων, μέσα από τα Μ.Μ.Ε. αναδεικνύουν τη σοβαρότητα του προβλήματος.

Με αφορμή της τοποθετήσεις του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σάμου, είμαστε υποχρεωμένοι να επανέλθουμε σε αυτά που έχουμε ήδη δημοσιεύσει. Μας προκάλεσε έκπληξη η δήλωση του Μητροπολίτη ότι οι Ικαριώτες ‘παρκάρουν’ τους ηλικιωμένους στο Γηροκομείο από αδιαφορία.

Τονίζουμε ότι το Γηροκομείο έχει φτιαχτεί, όπως και ο ίδιος ο Μητροπολίτης αναφέρει στην τετρασέλιδη επιστολή του. Καλύπτει υπαρκτές προνοιακές ανάγκες και κανένας τρόφιμος και συγγενής του δε θα απολογηθούν γιατί βρίσκονται εκεί.

Στον οικονομικό απολογισμό του 2010 παρουσιάζει μια διαφορά εσόδων-εξόδων (έσοδα από τροφεία και δωρεές 156.000€, έξοδα 239.000€), και λέει ο Σεβασμιότατος: «γι’ αυτό μεγάλο μέρος του χρέους εξόφλησε η Ιερά Μητρόπολις και οι ενορίες της Ικαρίας». Δηλαδή δεν είναι στις υποχρεώσεις και στα καθήκοντα της Μητρόπολης και των ενοριών η οικονομική συμβολή τους στη λειτουργία του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου; Ρωτάμε επίσης το Υπουργείο Υγείας, την Δ.Υ.Π.Ε., την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και τον Δήμο Ικαρίας, θα επιτρέψουν να κλείσει ένα προνοιακό ίδρυμα που καλύπτει ουσιαστικές ανάγκες της τρίτης ηλικίας επειδή έχει ετήσιο έλλειμα 80.000€;

Στην επιστολή του καθιστά υπεύθυνη, για την επαναλειτουργία του ιδρύματος, την Πανικαριακή Αδελφότητα Αμερικής που όπως γράφει ‘‘πρέπει να αποστείλει 1.000.000$ συν τους τόκους’’. Απαιτεί το ποσόν της δωρεάς χωρίς να δεσμεύεται για την επαναλειτουργία του ιδρύματος ‘πακετάροντας’ τους ηλικιωμένους και απολύοντας τους εργαζομένους.

Όσον αφορά την Έκθεση Αυτοψίας του κου Κουτσούρη για την ασφάλεια του κτιρίου, μας παραθέτει τη μισή φράση του πορίσματος. Ολόκληρη λέει: ‘‘προτείνεται η απομάκρυνση ηλικιωμένων και εργαζομένων από τη νότια ζώνη των τεσσάρων δωματίων…’’.

Για τη Διεύθυνση του ιδρύματος και την Ιερά Μητρόπολη, το Γηροκομείο αντιμετωπίζεται ως επιχείρηση που αν δεν ‘πάει καλά’ κλείνει, όπως χαρακτηριστικά μας είπαν.

Για όλους εμάς τους Ικαριώτες το Γηροκομείο μας, είναι και θα παραμείνει προνοιακή μονάδα και όλοι μαζί θα αγωνιστούμε ώστε να μην ανασταλεί ούτε μια μέρα η λειτουργία του.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 19/05/2011, 19:00

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s