Ενημέρωση για τη συνάντηση της Μ.Δευτέρας με τον Δήμο Ικαρίας για το θέμα του Γηροκομείου & Κάλεσμα Συλλόγων, Σωματείων και Φορεών της Ικαρίας για τη δημιουργία ταμείου οικονομικής στήριξης των εργαζομένων του Γηροκομείου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Από τις 31 Γενάρη που η Ι.Μ. Σάμου-Ικαρίας-Φούρνων έκλεισε το γηροκομείο Ικαρίας, οι εργαζόμενοι με αυτοθυσία και αίσθημα ευθύνης δουλεύουν εθελοντικά, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους στους ηλικιωμένους τροφίμους, αν και απολυμένοι.

Στις 8 Μαρτίου ο Μητροπολίτης παραχώρησε με επίσημο έγγραφό του την κυριότητα του ιδρύματος στο Δήμο Ικαρίας. Στη συνάντηση των εργαζομένων του γηροκομείου και μελών της επιτροπής αλληλεγγύης με το δήμαρχο Ικαρίας την Μ. Δευτέρα 9/4/12, υπήρξε η δέσμευση ότι έως τη Μ. Τρίτη το πρωί θα υπάρξει επιστολή του δημάρχου προς τον Μητροπολίτη καθώς και μια σειρά ενεργειών για τη διευθέτηση του ζητήματος.

Εντύπωση προκαλεί πάντως το γεγονός, ότι εδώ και ένα μήνα που δημοσιεύτηκε η επιστολή παραχώρησης του Μητροπολίτη, ο Δήμος καθυστέρησε χαρακτηριστικά και ανεξήγητα (αν και ο ίδιος ο δήμαρχος με επιστολή του στις 1/3/12 ζητούσε την κυριότητα του γηροκομείου), με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να βρίσκονται σε καθεστώς αβεβαιότητας. Ταυτόχρονα, η απουσία οποιασδήποτε ουσιαστικής στήριξης (ηθικής ή οικονομικής) των εργαζομένων τόσο από το Δήμο, όσο και από άλλους φορείς του νησιού, έχει προκαλέσει απογοήτευση και ηθική κόπωση των εργαζόμενων.

Είναι κρίμα, ο αγώνας για τη σωτηρία του γηροκομείου που άρχισε από πέρυσι την άνοιξη, να πάει χαμένος. Αυτό που ενοχλεί όσους θέλουν το γηροκομείο να κλείσει, είναι το πείσμα και η επιμονή των εργαζομένων να συνεχίσουν να το δουλεύουν, κόντρα σε όλους και σε όλα.

Ο αγώνας αυτός των εργαζομένων χρειάζεται την ουσιαστική στήριξη όλων μας. Για εμάς που από την πρώτη στιγμή σταθήκαμε στο πλευρό τους, η τελική τους νίκη θα είναι νίκη όλων των εργαζομένων του νομού μας, σε μια εποχή που κλείνουν νοσοκομεία και προνοιακές δομές. Οι εργαζόμενοι του γηροκομείου ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΕΙΑ. Η ενεργή στήριξή μας θα δώσει κουράγιο και δύναμη στους εργαζόμενους για να αντέξουν τους επόμενους μήνες και μέχρι να ολοκληρωθεί η πρωτοβουλία του Δήμου Ικαρίας. Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ!

Στην κατεύθυνση αυτή καλούμε συλλόγους, σωματεία και φορείς του νομού μας στην δημιουργία ταμείου οικονομικής στήριξης των εργαζομένων του γηροκομείου.

Τηλ. Επικοινωνίας: 2275350259, 2275350201 Δρούλιας Σωτήρης

                                       Email: salvatoredroulias@yahoo.gr

                                       6946773213 Ευστρατουδάκη Φωτεινή

 

Αγ. Κήρυκος, 11 Απριλίου 2012

Από το Δ.Σ. του συλλόγου εργαζομένων του Νοσοκομείου Ικαρίας

Αρ. πρωτ.: 2

ΠΡΟΣ: ΕΛΜΕ Ικαρίας-Φούρνων, Σύλλογο Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ, Εργατικό Κέντρο Σάμου, Συνδικάτο Οικοδόμων, Σύλλογο Ξενοδοχοϋπαλλήλων, εργαζόμενοι ΔΕΗ, τοπικοί σύλλογοι.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s