Επιστολή Δ/ντη Ιατρικής Υπηρεσίας ΓΝ-ΚΥ Ικαρίας: Δεν προκηρύχθηκε καμία θέση για το Νοσοκομείο Ικαρίας

DownloadedFileΣτις 13 Δεκεμβρίου 2012 αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας η προκήρυξη για θέσεις επικουρικών ειδικευμένων ιατρών για τα νοσοκομεία και κέντρα υγείας για όλη την Ελλάδα (συνολικά 200 θέσεις: 52 θέσεις για νοσοκομεία και κέντρα υγείας της περιφέρειας και 148 θέσεις για τα μεγάλα αστικά κέντρα και τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία).

Απλή ανάγνωση των πινάκων αποδεικνύει ότι δεν έχει προκηρυχθεί καμιά θέση για το Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Ικαρίας. Ένας αντικειμενικός παρατηρητής θα σκεπτόταν πόσο τυχεροί είναι οι κάτοικοι της Ικαρίας που το νοσοκομείο τους δεν έχει ανάγκη από επικουρικό ιατρικό προσωπικό, αφού είναι καλυμμένο με μόνιμο. Παρασάγγας απέχει δυστυχώς η αλήθεια.

Το ΓΝ-ΚΥ Ικαρίας έχει μόνον μια ειδικότητα με τρεις ιατρούς, πέντε ειδικότητες με δύο ιατρούς και πέντε με έναν ιατρό. Τι έχει συμβεί; Το αθηνοκεντρικό κράτος απαξιώνει το νοσοκομείο Ικαρίας ξεχνώντας τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού. Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας είναι οι αποκλειστικοί και μόνοι υπεύθυνοι για την ενέργεια αυτή και τις συνέπειες της, δεδομένων των επανειλημμένων αιτημάτων τόσο της Διεύθυνσης Ιατρικής Υπηρεσίας, όσο και της Διοίκησης του νοσοκομείου για κάλυψη όλων των μονήρων θέσεων τουλάχιστον με έναν δεύτερο ειδικευμένο ιατρό.

Βιώνουμε την υποβάθμιση του νοσοκομείου στην πράξη πριν την τυπική συνένωσή του με το νοσοκομείο Σάμου την 1 Ιανουαρίου 2013.

Ικαρία, 13-12-2012
Ι. Μπαρδάνης, ΩΡΛ
Δ/ντής Ιατρικής Υπηρεσίας ΓΝ-ΚΥ Ικαρίας

Αναδημοσίευση από το http://www.ikariamag.gr

Advertisements

2 responses to “Επιστολή Δ/ντη Ιατρικής Υπηρεσίας ΓΝ-ΚΥ Ικαρίας: Δεν προκηρύχθηκε καμία θέση για το Νοσοκομείο Ικαρίας

  1. Παράθεμα: 52 θέσεις επικουρικών για νοσοκομεία και κέντρα υγείας της περιφέρειας και 148 θέσεις για τα μεγάλα αστικά κέντρα και τα πανεπιστημιακά νοσο

  2. Παράθεμα: Ικαριακή Ραδιοφωνία - Δεν προκηρύχθηκε καμία θέση για το Νοσοκομείο Ικαρίας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s