ΣΥΣΤΑΘΗΚΕ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

ΑΠΟΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΙΣ 21-01-2013

ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΙΣ 21-01-2013

Μετά και την μαζικότατη συγκέντρωση στο Νοσοκομείο την Πέμπτη 17 Γενάρη μεγάλη ήταν η ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας και στο κάλεσμα του συλλόγου μας σε σύσκεψη την Δευτέρα 21/1 με στόχο την συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα για την Υγεία, ενάντια στη συγχώνευση του Νοσοκομείου και την υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στο νησί μας.

Παρευρέθηκε όπως προαναφέραμε πλήθος κόσμου-πάνω από 150 άτομα. Ανάμεσά τους η Αντιδήμαρχος Αγ.Κηρύκου, εκπρόσωποι από εργασιακά σωματεία (ΕΛΜΕ, Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, εργαζόμενων του δήμου, οικοδόμων, τεχνικών ΔΕΗ), το Εργ.Κέντρο και το Νομαρχ.Τμήμα ΑΔΕΔΥ,από τον εμπορικό σύλλογο, από πολιτιστικούς συλλόγους πολλών χωριών, από συλλόγους γονέων και τα 15μελή μαθητών γυμνασίου-λυκείου Αγ. Κηρύκου και ΕΠΑΛ, τον υπό σύσταση σύλλογο νεφροπαθών, το αθλητικό σωματείο ΙΚΑΡΟΣ, την ΑΣΠΙ, το ΣΥΡΙΖΑ Ραχών  κ.α.

Η πλειοψηφία των παρευρισκόμενων κατοίκων και φορέων δήλωσαν ότι στηρίζουν την προσπάθεια και θα συμμετέχουν στην Επιτροπή. Δεν δέχτηκαν να συμμετάσχουν το ΕΚΣ, το ΝΤ ΑΔΕΔΥ, το Σωματείο Οικοδόμων, ο Συλλογος Εργαζ. του Δήμου και η Ενωση Δημοκρατικών Γυναικών δηλώνοντας ότι διαφωνούν με το πλαίσιο συγκρότησης της Επιτροπής και έχουν διαμορφωμένο ήδη δικό τους  πλαίσιο  και πρόγραμμα δράσης.

 Σε πρώτη φάση προγραμματίστηκαν τα εξής:

  •  Την Πέμπτη 31/1 ( ημέρα πανυγειονομικής απεργίας) :

Συμμετοχή στο συλλαλητήριο στην Αθήνα έξω από το Υπουργείο Υγείας στις 12 το μεσημέρι, με προσυγκέντρωση από τις 10:30 π.μ. Κάλεσμα για μαζική κινητοποίηση και συμμετοχή των Ικαριακών συλλόγων στην συγκέντρωση.                                                                                                                                        Την ίδια μέρα στην Ικαριά συγκέντρωση στο νοσοκομείο στις 12:30 μ.μ. με κατάληψη ταμείων και διοικητικών υπηρεσιών.

Θα ζητηθεί από την ΑΔΕΔΥ να προκηρύξει απεργιακή κινητοποίηση.

  • Νέο ραντεβού της Επιτροπής Αγώνα την ΚΥΡΙΑΚΗ 3/2 και ώρα 18:00 στο Παλιό Δημαρχείο για καλύτερη διοργάνωση της Πανικαριακής κινητοποίησης-απεργίας στις 8 Φλεβάρη με αφορμή την δέκατη επέτειο της πτώσης του ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ στο νησί μας.
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s