ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΑΜΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

3D-Notes-iconΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ

 Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου στις 22 Μάη 2013 μεταξύ άλλων συζήτησε και αποφάσισε πως πρέπει να  συνταχθεί και να σταλεί μια πρώτη ανακοίνωση αναφορικά με τη στάση του Εργατικού Κέντρου Σάμου (ΕΚΣ), και γενικότερα των δυνάμεων που ελέγχονται από το ΠΑΜΕ, στον μεγάλο αγώνα που δίνεται για τα θέματα Υγείας. Είχαμε επιλέξει συνειδητά μέχρι τώρα να μην απαντήσουμε σε μια σειρά ζητήματα ελπίζοντας ότι αφήνοντας πόρτες ανοιχτές θα συμβάλλουμε στο να διορθωθούν κάποια στραβά και να δημιουργηθούν οι καλύτεροι όροι πάλης. Βλέπουμε όμως ότι όχι μόνο δεν υπάρχει θετική ανταπόκριση αλλά αντίθετα τα πράγματα συνεχώς γίνονται χειρότερα. Αν και ο βασικός μας στόχος ήταν και παραμένει οι βάρβαρες πολιτικές και οι εκφραστές τους δεν μπορούμε να μην δώσουμε μια απάντηση ειδικά μετά την ανακοίνωση της ξεχωριστής συγκέντρωσης στην Αθήνα που υπονομεύει ανοιχτά την συνολική προσπάθεια που γίνεται για να δοθεί μαζική απάντηση στα ζητήματα υγείας και την υπόθεση της συγχώνευσης του Νοσοκομείου.                       

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 Ζούμε σε μια εποχή που είναι η δυσκολότερη που έχουν γνωρίσει εδώ και πολλές δεκαετίες οι εργαζόμενοι και ο λαός της χώρας. Με τις μνημονιακές πολιτικές κορυφώθηκε η επιχείρηση λεηλασίας της ζωής μας και κατακρεούργησης κάθε δικαιώματος που είχε κερδηθεί με σκληρούς αγώνες παλιότερα.

Μια απ’ τις σημαντικότερες πλευρές αυτής της επίθεσης εναντίον μας σχετίζεται με τα ζητήματα της υγείας. Είναι απ’ τις σημαντικότερες όχι μόνο γιατί το δικαίωμά μας στην υγεία αντιμετωπίζεται απ’ τους εμπνευστές και τους φορείς αυτής της επίθεσης ως βασική πηγή «σπατάλης» δημοσίου χρήματος, όπως και η Παιδεία και κάθε κοινωνική παροχή, αλλά γιατί πρώτα και κύρια αφορά την ίδια μας τη ζωή και επιβίωση.

Ένα απ’ τα  βασικότερα εργαλεία εφαρμογής αυτών των πολιτικών, ανεξαρτήτως κυβερνήσεων και υπουργών, είναι οι συγχωνεύσεις Νοσοκομείων και γενικότερα μονάδων υγείας. Σ’ αυτή την βάση προέκυψε και το ζήτημα της συγχώνευσης του Νοσοκομείου Ικαρίας με της Σάμου. Η συγχώνευση του Νοσοκομείου αν και δεν είναι το μόνο ή το πιο σημαντικό ζήτημα που αφορά τις παροχές υγείας στην περιοχή μας αναγνωρίζεται από όλους μας ως μια αρνητική εξέλιξη μέσα απ’ την οποία θα περάσει η υποβάθμιση αυτών των παροχών που πάντα παρουσίαζαν τεράστιες υστερήσεις και μόνο τα τελευταία χρόνια, πάλι μέσα από σκληρές προσπάθειες, έγινε κατορθωτό να υπάρξει μια σοβαρή βελτίωση.

Ο Σύλλογός μας από πολύ νωρίς προσπάθησε να ενημερώσει και να κινητοποιήσει τους κατοίκους και τους μαζικούς φορείς της περιοχής για να δοθεί εγκαίρως απάντηση σ’ αυτά τα μέτρα. Γι’ αυτή την απάντηση χρειάζεται σκληρός και παρατεταμένος αγώνας με επίγνωση της κατάστασης και ξεκάθαρους στόχους και μπορεί να δοθεί μόνο με μαζικούς όρους, με τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή όλων εμάς που είμαστε τα υποψήφια θύματα αυτών των πολιτικών.

Μέσα απ’ αυτή την λογική καλέσαμε και τις 2 ανοιχτές συσκέψεις στις 3 Νοέμβρη 2012 και στις 21 Γενάρη 2013 για τη συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα η οποία δεν θα ήταν μια κλειστή διαδικασία κάποιων εκπροσώπων αλλά μια ζωντανή έκφραση των διαθέσεων και των αναγκών των κατοίκων, ένα εργαλείο συμμετοχής και δράσης του ίδιου του κόσμου.     

Σ’ αυτή την προσπάθειά μας από πολλές πλευρές αρχικά αγνοηθήκαμε ή δεχτήκαμε και επιθέσεις. Χρειάστηκε η δημοσίευση της απόφασης συγχώνευσης  στις αρχές του χρόνου για να διαλύσει τις αυταπάτες και να ταρακουνήσει συνήθειες και συνειδήσεις. Έτσι οδηγηθήκαμε στην μεγάλη συγκέντρωση -υπό βροχή μάλιστα- εκατοντάδων συμπατριωτών μας στις 17 Γενάρη, που ως πρώτη απάντηση κάλεσε ο Σύλλογός μας, και στη σύσκεψη συγκρότησης της Επιτροπής Αγώνα για την Υγεία (ΕΑΥ) στις 21 του ίδιου μήνα.

Απ’ τη μεριά μας, με βάση τη λογική που περιγράφτηκε παραπάνω, η συγκρότηση της Επιτροπής έπρεπε να στηριχτεί τα εξής στοιχεία για να έχουμε το πιο μαζικό κι ενωτικό αποτέλεσμα:

 • Κοινοί και συγκεκριμένοι στόχοι άμεσης αλλά και μακροπρόθεσμης διεκδίκησης που να κινητοποιούν και να συσπειρώνουν τον κόσμο
 • Ένα βασικό πολιτικό πλαίσιο ανάλυσης της συγκυρίας και των εξελίξεων διατυπωμένο με τέτοιο τρόπο που να δίνει την δυνατότητα σε όσο το δυνατόν περισσότερους από μας να συμμετέχουν δίνοντάς του από κει και πέρα το νόημα που θεωρεί ο καθένας πιο σωστό. Βάση διαμόρφωσης του πλαισίου η δυνατότητα πρόσβασης κάθε ανθρώπου σε πλήρεις παροχές υγείας με βάση τις εξελίξεις της επιστήμης χωρίς χαράτσια και  προϋποθέσεις που να συμπυκνώνεται στο σύνθημα «δημόσια δωρεάν υγεία»
 • Κοινή δράση αλλά με δυνατότητα έκφρασης όλων των  ξεχωριστών ή διαφορετικών απόψεων (και να είναι ζήτημα των συμμετεχόντων από κει και πέρα να επιλέξουν και να υποστηρίξουν ότι θεωρούν πιο σωστό)
 • Ανοιχτές διαδικασίες με ουσιαστική συμμετοχή του κόσμου και στη λήψη των αποφάσεων και στην υλοποίησή τους κι όχι κλειστές διαδικασίες εκπροσώπων
 • Συντονισμός με ανάλογες κινήσεις κι Επιτροπές άλλων Νοσοκομείων και περιοχών βλέποντας τον αγώνα της τοπικής κοινωνίας ως μέρος του συνολικότερου αγώνα που είναι αναγκαίος ενάντια στις βάρβαρες πολιτικές και στον χώρο της υγείας

Προκαταβολικά απ’ το ΕΚΣ και τις δυνάμεις που συσπειρώνονται γύρω απ’ το ΠΑΜΕ δηλώθηκε ότι δεν δέχονταν να συμμετέχουν στην Επιτροπή με επιχείρημα ότι είχαν ήδη δικό τους πλαίσιο και πρόγραμμα δράσης απ’ το οποίο δεν κάνουν πίσω ούτε βήμα. Αρνήθηκαν κάθε περίπτωση συζήτησης, συνδιαμόρφωσης ή ακόμα και αποδοχής του δικού τους πλαισίου απ’ τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους φορείς και κατοίκους «αφήνοντάς» μας ουσιαστικά μόνο την δυνατότητα να αποτελούμε όλοι οι υπόλοιποι το «κοινό» στις δικές τους κινήσεις και αποφάσεις.

Μια χαραμάδα πιθανής συνεννόησης για κάποιες παράλληλες ενέργειες το επόμενο διάστημα άρχισε να αναιρείται την ίδια στιγμή με την επιμονή για διαφορετικό τόπο και ώρα συγκέντρωσης για τις ήδη σχεδιαζόμενες κινητοποιήσεις στις 31 Γενάρη και 8 Φλεβάρη.

Από τις 8 Φλεβάρη -ημέρα κινητοποίησης για την 10η επέτειο της πτώσης του ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ- οριστικοποιήθηκε η επιλογή της ανοιχτής αντιπαράθεσης με τη στάση τους αλλά και τις επιθέσεις από μικροφώνου στη χωριστή συγκέντρωση που διοργάνωσαν. Να επισημάνουμε και την προσπάθεια ιδιοποίησης το επόμενο διάστημα αυτής της κινητοποίησης η οποία ήταν απόφαση-πρόταση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου μας ανακοινωμένη σχεδόν 2 μήνες πριν! Από κει και πέρα επιλέχτηκε αυτή η διχαστική τακτική που εκτός των άλλων λειτουργεί απωθητικά για πολύ κόσμο και δίνει λαβή σε διάφορους «καλοθελητές» να συκοφαντούν κάθε κινητοποίηση. Στην πράξη με διάφορους τρόπους αυτές οι δυνάμεις έχουν θέσει ως κύριο στόχο την Επιτροπή Αγώνα και την δράση της.  

Την ίδια στιγμή με όχημα την Επιτροπή στην περιοχή μας βρίσκεται σε εξέλιξη μια πρωτόγνωρη κινητοποίηση τόσο από άποψη δράσεων και ενημέρωσης όσο κι από άποψη διάρκειας και συμμετοχής. Το αγωνιστικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί και οι δράσεις που έχουν αναληφθεί (συγκεντρώσεις, καταλήψεις στο Νοσοκομείο, η απόβαση-κατάληψη στην Ενιαία Διοίκηση στη Σάμο κλπ) έχουν αναδείξει το ζήτημα κι έχουν καταφέρει ν’ ασκήσουν μεγάλη πίεση προς το Υπουργείο και τα άλλα όργανα αυτής της βάρβαρης πολιτικής. Αποτελέσματα αυτής της δράσης είναι ότι έχει παρεμποδιστεί σε σημαντικό βαθμό η διάλυση υπηρεσιών και παροχών που φέρνουν οι συγχωνεύσεις (πχ κλεισίματα τμημάτων, κατάργηση κρεβατιών νοσηλείας, μετακινήσεις προσωπικού κλπ), οι μικρές αλλά θετικές εξελίξεις στο ζήτημα της στελέχωσης και των κονδυλίων, η συζήτηση για Μονάδα Τεχνητού Νεφρού και βεβαίως η απόφαση αυτονόμησης που πήρε το ΚΕΣΥΠΕ που άσχετα αν δεν εφαρμόστηκε ακόμα μας έχει πάει ένα βήμα μπροστά.

Όλα τα παραπάνω κάνουν ότι τα αγνοούν αυτοί οι φορείς αν και δεν μπορούν να ξεφύγουν απ’ την πραγματικότητα που διαμορφώνεται. Δυστυχώς όμως με τη στάση τους αδυνατίζουν την συνολική υπόθεση και κρατάνε μακριά απ’ αυτή τη μάχη ένα πολύτιμο δυναμικό. Στα πλαίσια αυτά έγινε και η προσχηματική σύσκεψη στις 2 Μάη (με πρόσκληση την προηγούμενη μέρα! ) στην οποία, αν κι από το Σύλλογό μας έγινε σοβαρή κριτική για τη στάση και την πρακτική τους, αυτό στην ανακοίνωση που βγήκε μετά περιγράφτηκε σαν «διαφοροποίηση ως προς το πλαίσιο»!

Στην ίδια λογική κι αφού είχε ανακοινωθεί η συγκέντρωση της Επιτροπής Αγώνα  για τις 7 Ιούνη στη Αθήνα –συγκέντρωση που συζητούσαμε απ’ το χειμώνα- ανακοινώθηκε χωριστή κινητοποίηση για τις 31 Μάη και μάλιστα κυριολεκτικά στο πόδι. Πώς αλλιώς να περιγράψουμε μια κινητοποίηση που ανακοινώνεται 10 μέρες πριν χωρίς να αναφέρονται ούτε η ώρα ούτε ο τόπος; Όταν (όπως πολύ σωστά είχε επισημάνει στις 3 Νοέμβρη ο ίδιος ο αντιπρόεδρος του ΕΚΣ) για να κινητοποιήσει κανείς την Καριώτικη παροικία και τους Συλλόγους της Αττικής θέλει μεγάλη προσπάθεια και χρόνο; Πρόκειται για εικονικές δράσεις για να καταγράφονται σε ένα «κινηματικό» ημερολόγιο εντυπώσεων για όσους δεν ζουν από κοντά την κατάσταση. Σίγουρα πάντως δεν βοηθάνε σ’ αυτόν τον αγώνα. Στο Υπουργείο θα τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση βλέποντας μας να πηγαίνουμε σε δόσεις και με αμφίβολη μαζικότητα.

Έτσι, με την στάση που κρατούν μας φαίνονται εντελώς ψεύτικα κάποια σημεία σε διάφορες ανακοινώσεις τους όπως «είναι αναγκαίο να υπάρξει όσο γίνεται μαζικότερη συμμετοχή. Σ’ αυτή την κατεύθυνση θα συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις«. Ή » πιστεύουμε ότι τα προβλήματα της Υγείας στα νησιά μας, αφορούν και πρέπει να αφορούν όλους τους Ικαριώτες και Φουρνιώτες» (απ’ την ανακοίνωση στις 21/05/13). Ή ποια σχέση έχει, όχι με την ταξική αλλά ακόμα και με την κοινή λογική, η εκκωφαντική απουσία τους για μήνες με την αναφορά σε «συνέχεια στην αντίδραση και τον αγώνα ενάντια στην εφαρμογή κυριολεκτικά θανατηφόρων πολιτικών απ’ την τρικομματική κυβέρνηση» (απ’ την ανακοίνωση στις 14/05); Γιατί όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο έπρεπε να φτάσει ο Μάης για να καταλήξουν ότι «η αγωνιστική δράση είναι μονόδρομος«; Ή γιατί δεν λένε ποιοι είναι οι φορείς οι εκπρόσωποι των οποίων έθεσαν (ζητήματα) στα στελέχη του Υπουργείου το προηγούμενο διάστημα (απ’ την ίδια ανακοίνωση);

Δεν ξέρουμε επίσης πώς κρίνουν το γεγονός ότι το Εργατικό Κέντρο, το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ στη Λήμνο όχι μόνο συμμετέχουν στο αντίστοιχο συντονιστικό φορέων αλλά κατακεραύνωσαν και όσους έθεσαν ζήτημα μη συμμετοχής τους γιατί «πολιτικολογούν»; Το σχετικό πλαίσιο της Λήμνου που στηρίζουν μάλιστα είναι κατά τη γνώμη μας πολύ λιγότερο πολιτικό απ’ αυτό της δικιάς μας Επιτροπής. Αν για μας τους περισσεύουν οι αρνητικοί χαρακτηρισμοί, οι κατηγορίες κι οι καταγγελίες λοιπόν τι έχουν να πουν γι’ αυτούς;   

Η 7 Ιούνη με βάση τη δικιά μας κινητοποίηση, όπως και στις 30 Νοέμβρη, μετατράπηκε σε πανελλαδική πανυγειονομική απεργία μετά από αποφάσεις των ομοσπονδιών μας. Θέλουμε να μάθουμε, θα συμμετέχουν αυτοί οι φορείς σ’ αυτή την απεργία και ειδικά το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Σάμου (η πλειοψηφία της γραμματείας του οποίου, από συντονιστικό όργανο των σωματείων και των αγώνων τους, επέλεξε να το μετατρέψει σε παραταξιακή σφραγίδα); Και πώς θα στηρίξουν την οργάνωση κοινών αγώνων ανάμεσα στα σωματεία υγειονομικών της περιοχής με αυτά που λένε και κάνουν;

 

Όταν η συλλογική δράση κι η οργανωμένη πάλη (με ευθύνη μάλιστα όχι μόνο όσων κατέχουν την εξουσία στην κοινωνία) έχει απαξιωθεί στα μάτια του κόσμου, που δικαίως αντιμετωπίζει με δυσπιστία οτιδήποτε και οποιονδήποτε, τέτοιες συμπεριφορές και πρακτικές τον διώχνουν πάλι μακριά. Ποιο είναι το όφελος λοιπόν και για ποιον κι έχουν αποφασίσει να επενδύσουν με τέτοια συνέπεια στη διάσπαση;

Σ’ αυτό τον αγώνα δεδομένος είναι μόνο ο αντίπαλός μας που είναι πάντα παρών απέναντί μας. Παρουσίες και απουσίες θα μετρήσουμε στο πλάι μας λοιπόν κι εκεί κρίνεται ο καθένας μας. Γιατί η ζωή δεν δίνει σε κανέναν μας την δυνατότητα να έχουμε ένα δεύτερο νησί, ένα δεύτερο Νοσοκομείο και μια δεύτερη πραγματικότητα όπου τα πράγματα θα εξελίσσονται όπως μας αρέσουν ή όπως μας βολεύουν. Γιατί ό,τι κερδηθεί θα κερδηθεί για όλους και ό,τι χαθεί θα το χάσουμε όλοι μαζί επίσης!

Advertisements

One response to “ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΑΜΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

 1. ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

  7 Ιούνη, Απεργούμε και διαδηλώνουμε
  Όλοι στον Αγώνα

  Την Παρασκευή 7 Ιουνίου θα βρεθούμε ξανά όλοι μαζί οι εργαζόμενοι στην Υγεία και της Πρόνοια συμμετέχοντας στην Απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις που οργανώνουν η ΠΟΕΔΗΝ, η ΟΕΝΓΕ και η ΠΟΕΥΠΙΚΑ.
  Θα δώσουμε για μια ακόμα φορά ένα βροντερό το μήνυμα προς την τρικομματική συγκυβέρνηση και την τρόικα ότι είμαστε αποφασισμένοι να ανατρέψουμε τα μνημονιακά μέτρα που καταστρέφουν τη ζωή μας και διαλύουν τη Δημόσια Υγεία.
  Δεν χρειάζονται εκτενείς περιγραφές για να αποτυπωθεί η σημερινή τραγική κατάσταση που βιώνουν όλοι οι εργαζόμενοι και έχει περιέλθει η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας. Οι λέξεις ανεργία, φτώχια, οικονομική αδυναμία, αγκαλιάζουν τις περισσότερες οικογένειες.
  Την ίδια ώρα η τρικομματκή συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου μαζί με τους συνεταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζουν και νέες περικοπές στους μισθούς, οδηγώντας τους στα 400 και 500 ευρώ και τις συντάξεις στα 360 ευρώ, σχεδιάζουν νέες μαζικές απολύσεις και υποχρεωτικές μετατάξεις εργαζομένων στο δημόσιο, οδηγώντας των κόσμο της εργασίας στον κοινωνικό καιάδα.
  Όμως δεν σταματούν μόνο σε αυτά. Είναι έτοιμοι να κλείσουν νοσοκομεία, σχολεία και κοινωνικές δομές των Δήμων να διαλύσουν όλες τις κοινωνικές υπηρεσίες και να συρρικνώσουν στο ελάχιστο τις κοινωνικές παροχές. Θέλουν όλοι να βάζουμε το χέρι βαθιά στην τσέπη για να πάνε τα παιδιά μας στα σχολεία και στους παιδικούς σταθμούς, για να έχουμε πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας.
  Ιδιαίτερα στο χώρο της Υγείας τα μέτρα που υλοποιούνται αυτή τη στιγμή έχουν δημιουργήσει ένα εφιαλτικό τοπίο τόσο για τους πολίτες όσο και τους εργαζόμενους. Τα 3 τελευταία χρόνια η χρηματοδότηση έχει μειωθεί σε ονομαστικές τιμές τουλάχιστον κατά 30 % ενώ σε πραγματικές λόγω πληθωρισμού πάνω από 50%. Αντίστοιχη μείωση έχουμε δει στις τσέπες μας και όλοι οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία και τις μονάδες Πρόνοιας. Τέλος ενώ οι προσλήψεις πλέον είναι ΜΗΔΕΝ οι εργαζόμενοι στο σύστημα υγείας τα 3 τελευταία χρόνια έχουμε μειωθεί κατά 25 χιλιάδες και όσοι έχουμε απομείνει δουλεύουμε σε συνθήκες γαλέρας.
  Ενώ συμβαίνουν όλα αυτά ο Υπουργός Υγείας και κυβερνητικά εξαπτέρυγα δηλώνουν ότι θα μειώσουν ακόμα περισσότερο τόσο τις δαπάνες για την υγεία όσο και τα ποσά που διαθέτουν για τη μισθοδοσία του προσωπικού.
  Όσοι λοιπόν καλλιεργούν αυταπάτες ότι κάποιοι θα την γλυτώσουν από τη νέα λαίλαπα που έρχεται, δεν προσφέρουν καλές υπηρεσίες στους εργαζόμενους αλλά ρίχνουν νερό στο μύλο και τους σχεδιασμούς της τρικομματικής και της τρόικα. Τα ίδια έλεγαν και για το μισθολόγιο – φτωχολόγιο, τα ίδια έλεγαν και για τα λουκέτα στα Νοσοκομεία. Οι μισθοί όμως μειώθηκαν δραματικά και βεβαίως Νοσοκομεία και κλινικές έκλεισαν, εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία έχουν αρχίσει να μετακινούνται από νοσοκομείο σε νοσοκομείο σαν γυρολόγοι και τα χειρότερα έπονται.
  Θέλουμε λοιπόν να πούμε καθαρά σε όλους τους εργαζόμενους στην υγεία ότι η τρικομματική και η τρόικα σχεδιάζουν να δημιουργήσουν μόνιμα μια εργασιακή ζούγκλα που οι μισοί εργαζόμενοι θα είναι άνεργοι και οι άλλοι μισοί θα εργάζονται σε συνθήκες δουλείας και θα ζουν στα όρια της φτώχιας.
  Να ξεκαθαρίσουμε ότι οι πολιτικές αυτές δεν οδηγούν ούτε στην ανασυγκρότηση της οικονομίας ούτε στην ανάπτυξη ούτε στην προστασία της κοινωνίας, όπως ισχυρίζεται ο κ. Σαμαράς και οι συνεταίροι του Βενιζέλος και Κουβέλης. Αντίθετα καθημερινά φορτώνουν τον ελληνικό λαό με νέα χρέη, γκρεμίζουν τον παραγωγικό ιστό της χώρας και αφαιρούν δικαιώματα που έχουν κατακτηθεί με μεγάλους αγώνες τα τελευταία εκατό χρόνια.
  Να επισημάνουμε ότι οι πολιτικές αυτές υπηρετούν ένα και μοναδικό στόχο, την προστασία των τραπεζιτών, των επιχειρηματιών και των εφοπλιστών, για να διατηρήσουν την κερδοφορία τους, σε συνθήκες γενικευμένης κρίσης του συστήματος. Οι εργαζόμενοι και ο λαός μετατρέπονται σε αναλώσιμα είδη στο όνομα της κερδοφορίας του κεφαλαίου.
  Η Απεργία στις 7 Ιούνη δεν πρέπει να είναι μια ακόμα απεργία χωρίς σχέδιο, οργάνωση και προοπτική. Αντίθετα πρέπει να γίνει απαρχή για ένα πανυγιειονομικό και πανεργατικό ξεσηκωμό. Πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας. Να ξεπεράσουμε εμπόδια, δυσκολίες ακόμα και τρικλοποδιές που βάζουν σε κάποια νοσοκομεία διοικήσεις σωματείων που υπηρετούν ακόμα κα σήμερα τον κυβερνητικό συνδικαλισμό.
  Στις 7 Ιουνίου οι εργαζόμενοι στην Υγεία και την Πρόνοια δίνουμε το αγωνιστικό παρόν ενάντια στην καταστροφική πολιτική της συγκυβέρνησης και της τρόικας.
  Δηλώνουμε αποφασισμένοι να μην αφήσουμε στην τύχη το δικό μας μέλλον και το μέλλον των παιδιών μας.
  Μπαίνουμε στην πρώτη γραμμή της πάλης για την προστασία του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, των Νοσοκομείων, των δομών του ΕΟΠΥΥ και των μονάδων πρόνοιας, που η συγκυβέρνηση είναι έτοιμη να βάλει λουκέτο.
  Τους προειδοποιούμε ότι δεν θα δεχτούμε καμία απόλυση και υποχρεωτική μετάταξη εργαζόμενου στο σύστημα υγείας.
  Αγωνιζόμαστε μαζί με όλους τους εργαζόμενους και τον ελληνικό λαό για Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλους

  Όλοι στην Απεργία στις 7 Ιούνη
  και τις Απεργιακές συγκεντρώσεις
  Ή εμείς Ή αυτοί

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s