ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ 22, 23 ΚΑΙ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013


texteditΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

19/08/2013

 

Στις 23 Αυγούστου το υπουργείο υγείας ανακοινώνει τα ονόματα των 1600 υγειονομικών που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα στα νοσοκομεία που έχει αποφασιστεί να κλείσουν σε πρώτη φάση: Πολυκλινική, Αμαλία Φλέμινγκ, Αγία Βαρβάρα και  Σπηλιοπούλειο στην Αθήνα και Παναγία, Ειδικών Παθήσεων και Αφροδίσιων-Δερματικών νόσων στην Θεσσαλονίκη.

Πρέπει να έχουμε ξεκάθαρο πως πρόκειται στην ουσία για απολύσεις εργαζομένων στην υγεία, καθώς η κατάργηση κλινών και νοσοκομείων σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι χάνουν την δουλειά τους και οι ασθενείς χάνουν τις μονάδες περίθαλψής τους. Επίσης, οι υγειονομικοί που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα-κινητικότητα χάνουν την οργανική τους θέση και μονιμότητα ενώ είναι αμφίβολο εάν θα βρούν κενή θέση εργασίας στο νοσοκομείο που θα μετακινηθούν. Και αυτό, γιατί το υπουργείο υγείας έχει περικόψει μέσω των νέων οργανισμών τις περισσότερες κενές θέσεις στα νοσοκομεία (πχ στο δικό

μας έχουν περικοπεί 36 κενές θέσεις γιατρών και λοιπού προσωπικού)!

 

Είναι ξεκάθαρο πως το υπουργείο δεν θα σταματήσει εδώ καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου, μετά από Αθήνα-Θεσσαλονίκη, οι διαθεσιμότητες-απολύσεις υγειονομικών θα συνεχιστούν και στα νοσοκομεία της περιφέρειας. Άλλωστε, όλα τα νοσοκομεία της χώρας βρίσκονται σε καθεστώς αξιολόγησης ούτως ώστε μέχρι τέλος του έτους που θα έχει ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία να προκύψουν νέα κλεισίματα, συγχωνεύσεις, διαθεσιμότητες-απολύσεις.

 

Υλοποιώντας σχετικές αποφάσεις των γενικών μας συνελεύσεων καθώς και των συναντήσεων συντονισμού με άλλους συλλόγους εργαζομένων και ενώσεις γιατρών νοσοκομείων από όλη τη χώρα, προχωράμε στις ακόλουθες δράσεις:

 

1.      ΠΕΜΠΤΗ 22/8: Απογευματινή αυτοκινητοπορεία σε όλη την Ικαρία με  παρεμβάσεις σε πλατείες και χωριά του νησιού μας για ενημέρωση των κατοίκων σχετικά με τις εξελίξεις στο χώρο της υγείας και τις επικείμενες κινητοποιήσεις.

2.      ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23/8: Στάση εργασίας 7:00-12:00 π.μ. με αποκλεισμό των ταμείων του νοσοκομείου και έκτακτη Γενική Συνέλευση στον ίδιο χώρο.

3.      ΤΕΤΑΡΤΗ 28/8: Ημέρα δράσης για την υγεία στο Βόρειο Αιγαίο με κοινό πρόγραμμα σ’ όλα τα νησιά (όπως αποφασίστηκε στην συνάντηση σωματείων στις 26 και 27 Ιουλίου στη Μυτιλήνη) με περιεχόμενο που θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s