ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΚΑΡΙΑΣ 1/11


Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Για άλλη μια φορά αρκετοί Ικαριώτες, βρέθηκαν στον Άγιο Κήρυκο, στο κτίριο που στεγάζει το Νοσοκομείο Ικαρίας το οποίο θυμίζουμε ότι χρηματοδοτήθηκε και κτίστηκε από Ικαριώτες και Ικαριώτισες.

Το Νοσοκομείο, το Κέντρο Υγείας στον Εύδηλο και κυρίως τα αγροτικά ιατρεία πρέπει να είναι πλήρως στελεχωμένα για να μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες των κατοίκων των νησιών μας. Αυτό είναι το αυτονόητο και αδιαπραγμάτευτο, τόνισαν οι ομιλητές της συγκέντρωσης που ξεκίνησε στις 11 το πρωί της 1ης Νοεμβρίου. Η αυτονομία του νοσοκομείου μας ακόμα πιο αυτονόητη, η δημόσια δωρεάν υγεία ακόμα πιο αναγκαία

Παρόν ο δήμαρχος κ. Χρ. Σταυρινάδης, εκπρόσωποι συλλόγων, φορέων, μαθητές, κάτοικοι οι οποίοι άκουσαν μίλησαν και κατά τις 12.30 πήγαν στο γραφείο της κ. Βασιλάκη, αναπληρώτρια διοικητής του νοσοκομείου,  από όπου μίλησαν τηλεφωνικώς με τον κ. Δαβουρλή,  Διευθυντή του γραφείου του Yπουργού Yγείας, ο οποίος ζήτησε λίγο χρόνο να ενημερωθεί και να μας ενημερώσει. Kάτι που έγινε μετά από λίγο και δήλωσε στους παραβρισκόμενους  ότι την Τρίτη 5/11 θα κατατεθεί η τροπολογία που περιλαμβάνει και την αποδέσμευση των Νοσοκομείων Ικαρίας και Λήμνου από τα αντίστοιχα της Σάμου και Μυτιλήνης (η καθυστέρηση οφείλεται στην αλληλογραφία του υπουργείου Υγείας και στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους).

Για τους αγροτικούς γιατρούς θα γίνει υποχρεωτική η θητεία τους και με κίνητρα (οικονομικά κλπ), οι επικουρικοί θα υπηρετούν για 2 και όχι 1 χρόνο (όπως γινόταν μέχρι σήμερα).

Θα ακολουθήσουν οι εκτιμήσεις από τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα και φυσικά την ερχόμενη Τρίτη σε αναμονή της παραπάνω τροπολογίας. Θα επανέρθουμε.

ikariamag.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s