ΜΕΓΑΛΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ – ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΑΓΙΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ
ΙΚΑΡΙΑ 22/09/2014

ΠΡΟΣ:
Δ/ντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου κο Ζαβουδάκη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
Δήμος Ικαρίας, Δημοτικό Συμβούλιο
Επαρχείο Ικαρίας
Περιφέρεια Β. Αιγαίου
Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου
Υπουργείο Παιδείας – Γραφείο Υπουργού
ΜΜΕ

Κύριε Δ/ντά,
Για άλλη μια σχολική χρονιά, οι γονείς και οι μαθητές του Νησιού μας βιώνουν το ίδιο σκηνικό εγκατάλειψης και εμπαιγμού, παρά τις υποσχέσεις και τις δημόσιες δηλώσεις του υπουργού Παιδείας περί εξασφάλισης της ομαλής λειτουργίας των σχολικών μονάδων.
Τα σχολεία της Ικαρίας, όπως σίγουρα γνωρίζετε, παρουσιάζουν μεγάλες ελλείψεις και κενά σε δασκάλους τάξης, δασκάλους και νηπιαγωγούς ολοήμερων τμημάτων, λογοθεραπευτή και εργοθεραπευτή στο ειδικό σχολείο, ειδικότητες ολοημέρου. Έτσι οι μαθητές γίνονται θύματα ενός ανεπαρκούς συστήματος εκπαίδευσης και οι γονείς βιώνουν καθημερινά το πρόβλημα του εύρυθμου συνδυασμού των επαγγελματικών και οικογενειακών τους υποχρεώσεων.
Στα πλαίσια των καθηκόντων σας, όπως αυτά υπαγορεύονται από την απόφαση του υπουργού Παιδείας Φ.353.1/324/105657/Δ1(ΦΕΚ 1340Β΄/16-10-2002) και συγκεκριμένα από τα άρθρα 14 (παρ.7) και 15(παρ. 2,η), σας καλούμε να επισκεφτείτε την Ικαρία μέσα στις επόμενες 5 μέρες, ώστε να διαπιστώσετε από κοντά τα κενά και να συζητήσετε με τους συλλόγους γονέων και τους εκπαιδευτικούς τρόπους επίλυσης των προβλημάτων των σχολείων “με την αντίληψη της υποχρέωσης για την εξυπηρέτηση των πολιτών και της κοινωνίας”.
Σε περίπτωση, που δεν ανταποκριθείτε στην πρόσκλησή μας, δηλώνουμε την πρόθεσή μας να προχωρήσουμε σε υποβολή μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου καθώς και σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια κρίνουμε αναγκαία προκειμένου να προασπίσουμε το δικαίωμα των παιδιών μας να έχουν την παιδεία που τους αξίζει.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s