ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

8/10/2015

Με κύριο χαρακτηριστικό τη μαζική παρουσία κόσμου πραγματοποιήθηκε χθες 7/10 στην αίθουσα του Γλαρέδου η συνεδρίαση της Επιτροπής Αγώνα. Παρευρέθηκαν εκπρόσωποι διοικητικών συμβουλίων της τοπικής ΕΛΜΕ και του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, εργαζόμενοι, εκπαιδευτικοί, δημοτικοί σύμβουλοι, μέλη πολιτιστικών συλλόγων από χωριά της Ικαρίας αλλά και μεμονωμένος κόσμος.

Στην πλούσια συζήτηση που έγινε περιγράφηκε η κατάσταση που διαμορφώνεται στο χώρο της υγείας με την ψήφιση και εφαρμογή του 3ου μνημονίου, τα προβλήματα στελέχωσης, εξοπλισμού και χρηματοδότησης που αντιμετωπίζουν το νοσοκομείο Ικαρίας, το Κέντρο Υγείας Ευδήλου και τα Αγροτικά Ιατρεία καθώς και οι εξελίξεις στην υπόθεση του γηροκομείου.

Κοινή ήταν η πεποίθηση πως με την συνέχιση των μνημονιακών πολιτικών καλούμαστε να αντιπαλέψουμε όλα τα ζητήματα που αποτέλεσαν κέντρο των αγώνων της προηγούμενης περιόδου: η ύπαρξη πλήρως εξοπλισμένου νοσοκομείου, η αποτροπή μετακινήσεων προσωπικού, η διεκδίκηση ζωτικών ειδικοτήτων όπως πχ αναισθησιολόγου, η αύξηση της χρηματοδότησης κλπ.

Έγινε ξεκάθαρο πως τίποτα δεν πρόκειται να μας χαριστεί και πως μόνο οι αγώνες μας αποτελούν τη μοναδική αξιόπιστη διέξοδο στις τραγικές συνθήκες που διαμορφώνουν οι μνημονιακές πολιτικές της κυβέρνησης. Σαν Ικαρία οφείλουμε να βάλουμε το λιθαράκι μας, συμβάλλοντας με τον τρόπο μας στο χτίσιμο και το δυνάμωμα πανελλαδικών κινητοποιήσεων απέναντι στις πολιτικές ισοπέδωσης.

Στην κατεύθυνση αυτή αποφασίστηκαν:

  • Περιοδίες στα χωριά της Ικαρίας για ενημέρωση των κατοίκων με στόχο την πραγματοποίηση κινητοποίησης στην Αθήνα στο Υπουργείο Υγείας στα τέλη Νοέμβρη.
  • Επιδιώκουμε να μετατραπεί η 23η Νοέμβρη, ημέρα που δικάζονται οι εργαζόμενοι του γηροκομείου και ο πρώην Δήμαρχος, σε μέρα πανικαριακής κινητοποίησης με στάσεις εργασίας από τα σωματεία του νησιού και τις υπηρεσίες του Δήμου και του Επαρχείου κλειστές.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s