ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ

Άποψη της εισόδου του Πανικάριου Νοσοκομείου, 1958-1959, αρχ.Σταμούλου

«Αλλοίμονον, εάν, μη γένοιτο, αδιαφορήσουν (οι κάτοικοι της Ικαρίας) και με την αδιαφορίαν των προκαλέσουν την διακοπή της λειτουργίας του. Τότε θα πεισθούν ότι θα πληρώνουν τετραπλάσια χρήματα, τα οποία τότε θα αναγκασθούν να τα εξεύρουν, αναζητούντες την υγείαν τως εις Αθήνας ή αλλαχού». 

(1963, «Το Πανικάριον Γενικόν Νοσοκομείον «Άγιος Κήρυκος», Ικαρία», στην Ικαρία, έκδοση της Πανικαριακής Αδελφότητας Αμερικής, Ίκαρος, σελ. 11)

Στις σελίδες αυτές θα αποτυπωθεί η αξιόλογη ιστορία του Ιδρύματος που στέκει ως μνημείο συλλογικοτήτων και των συλλογικών προσπαθειών μιας ολόκληρης κοινωνίας να εξασφαλίσει το κοινό αγαθό της υγείας.

Μπορείτε να περιηγηθείτε στα ντοκουμέντα/τεκμήρια ανά κατηγορία. Οι κατηγορίες είναι οι εξής:

  • Άρθρα Τοπικού Τύπου: στη κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται δημοσιεύματα του τοπικού τύπου που εναποτίθενται στο Γενικό Αρχείο του Κράτους, Παράρτημα Ικαρίας και στα διάσπαρτα ιδιωτικά αρχεία του νησιού.
  • Δημόσια Έγγραφα: στη κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται δημόσια έγγραφα που εναποτίθενται στο Γ.Α.Κ.Ικαρίας, στο αρχείο του Νοσοκομείου Ικαρίας και σε αρχεία άλλων οργανισμών ή φορείς του Δημοσίου που ενεπλάκησαν στη διοίκηση και λειτουργία του Νοσοκομείου.
  • Αλληλογραφία: στη κατηγορία αυτή περιλαμβάνεται αλληλογραφία που βρίσκεται διάσπαρτη στα αρχεία Συλλόγων, στο αρχείο της Πανικαριακής Αδελφότητας Αμερικής, στο Γ.Α.Κ. Ικαρίας ή που είναι δημοσιευμένη στον τοπικό τύπο.
  • Φωτογραφικό Υλικό: στη κατηγορία αυτή περιλαμβάνεται φωτογραφικό υλικό που βρίσκεται διάσπαρτο σε ιδιωτικά αρχεία φωτογράφων, σε ιδιωτικά οικογενειακά αρχεία ή που είναι δημοσιευμένο στον τοπικό τύπο.
  • Αφηγήσεις: στη κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται αφηγήσεις των ανθρώπων που βίωσαν την ιστορία του Νοσοκομείου- τόσο την ιστορία της ανέγερσής του όσο και της διοίκησης και λειτουργίας του σε διάφορες χρονικές στιγμές, εντός των μεταβαλλόμενων πολιτικών και οικονομικών συνθηκών.
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s